Сушилни за люцерна

 

Биомасата е съвкупност от всички естествени суровини от растителен и животински произход на единица обем. Сушенето е процес необходим както за осигуряване на безпроблемно дългосрочно складиране, така и като предшестващ етап на бъдещо производство – например пелетиране. Предлагаме най-често оборудване за изсушаване на  люцерна, сено или дървесина. Има различни видове сушилни  – както специално за сушилне  на балирана люцерна или сено, така и многофункционални лентови и барабанни сушилни за изсушаване на насипни материали.

Люцерната е важен източник на хранителни вещества, най-вече белтъчини и влиза като основен компонент в менюто на много животни. Поради това възниква нуждата от транспорт на големи разстояния от производство до потребление. Предлагаме  оборудване за дехидратация на люцерна по индустриален способ с контрол на темперетурата и максимално запазване на хранителните вещества, както и балиране на готовата продукция в специални преси за постигане на ефективност при транспортиране.

 

Балираната люцерна по-лесно се извозва от полето, но по-трудно се изсушава от насипната. Въпреки това, има начин тя да се изсуши достаъчно, за да се съхрани за по-дълго, за което трябва да се събира при определени условия и да отговаря на дадени параметри.